Jdi na obsah Jdi na menu
 


Aktuality

Příspěvky

Nahlédněte do databáze změn územního plánu Prahy

21. 3. 2013

| Rubrika: Aktuality

 Sdružení Arnika zprovoznilo na webu přehled aktuálních změn územního plánu Prahy. Lze v něm mimo jiné nalézt základní informace o projektu radotínské rekreační zóny.

 

Jezera a těžba stále nespí!

2. 2. 2013

| Rubrika: Aktuality

 

Už o nás vědí

17. 1. 2013

| Rubrika: Aktuality

 

Čím jsou významné lokality Radotínské údolí a Chuchelský háj zajímavé?

25. 9. 2012

| Rubrika: Aktuality

 Ačkoli se plánovaná těžba štěrkopísků na soutoku Berounky a Vltavy zdánlivě Radotínského údolí a Chuchelského háje netýká, opak může být pravdou! I tato těžba může s velkou pravděpodobností podstatně narušit unikátní ekosystémy, které jsou od budoucích ložisek vzdáleny vzdušnou čarou pouze několik stovek metrů. V textu, byť odborném, jsou vyjmenovány zajímavé druhy flóry a fauny, které se v těchto lokalitách vyskytují.

 

Život na soutoku chce být účastníkem správních řízení!

25. 9. 2012

| Rubrika: Aktuality

 Sdružení Život na soutoku obešle ještě do konce měsíce září 2012 úřady a instituce, které mají co do činění s plánovanou těžbou štěrkopísků, s žádostí o účast ve správních řízeních. Níže je uveden výňatek ze zákona o ochraně přírody a krajiny (§ 70), na základě kterého mohou občané o účast v řízeních žádat.

 

NOVÝ ÚZEMNÍ PLÁN - NAPIŠTE E-MAIL PRAŽSKÝM ZASTUPITELŮM

24. 9. 2012

| Rubrika: Aktuality

  Vážení čtenáři a čtenářky,

přes stránky sdružení Arnika lze napsat e-mail pražským zastupitelům, kteří mají rozhodovat o změnách současného územního plánu. Jelikož je stále součástí těchto změn i problematické budování rekreačních jezer a s tím i související masivní těžba stěrkopísků, je na místě vytvářet veřejný tlak, jenž by dokázal ovlivňovat rozhodování politiků. Až totiž přijedou jeřáby a bagry, bude pozdě...

 

Radotínské údolí a Chuchelský háj jsou evropsky významné lokality!

18. 9. 2012

| Rubrika: Aktuality

 V době, kdy se hlavní město Praha opět vážně zabývá myšlenkou na vybudování rekreačních lagun v Radotíně a na Zbraslavi, přichází tato zajímavá zpráva. Nechce se věřit, že by se v blízkosti evropsky významných lokalit prováděla povrchová těžba!

 

PTEJME SE NAŠICH ZASTUPITELŮ NA VEŘEJNÉM ZASEDÁNÍ!

16. 9. 2012

| Rubrika: Aktuality

JAKÝ MÁ PRAHA 16 NÁZOR NA TĚŽBU ŠTĚRKPOPÍSKŮ?


MÁ RADOTÍNSKÁ RADNICE JASNOU VIZI? POSTUPUJE SE PŘI ÚZEMNÍM PLÁNOVÁNÍ PODLE ZÁKONŮ?

VŠE SE MŮŽEME DOZVĚDĚT NA VEŘEJNÉM ZASEDÁNÍ MĚSTSKÉHO ZASTUPITELSTVA!
 

Zastupitelé jednají o novém územním plánu

4. 9. 2012

| Komentářů: 0

| Rubrika: Aktuality

 Členové Výboru územního rozvoje Zastupitelstva hl. m. Prahy jednají o změnách už ve čtvrtek 6. září. Přizváni jsou starostové několika městských částí.

 

Vyjádřeme se k těžbě, dokud to lze!

30. 8. 2012

| Komentářů: 0

| Rubrika: Aktuality

Těžba štěrkopísku v Radotíně je pořád živou myšlenkou. Nenechme se ošálit! Zatímco se úřady snaží vyvolat dojem, že ekonomické a politické podmínky plánovanou těžbu znemožňují, na stole je nová varianta územního plánu, která neustále počítá s hloubením jezer, byť v jiném tvaru. Veřejnost se ke změnám může naštěstí vyjádřit.